|
pajo
|
 |
« : Svibanj 21, 2007, 02:54:15 » |
|
Dakle, imam blog o Oliveru http://oliverdragojevic.blog.hr/ i prije sam stvarno imao vremena za sve to. No sada se to promijenilo a blog ima stvarno dosta posjeta pa dobijem i jako puno mailova u kojima me ljudi traže uglavnom iste stvari. E sada forum bi bio najbolje riješenje za to pa me zanima dali je to komplicirano složit jedan ovakav forum i kako se to radi?
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Susjed
|
 |
« Odgovor #1 : Svibanj 21, 2007, 11:01:02 » |
|
Najlakše ti je zakupiti neki linux hosting s Fantastico paketom. Nakon toga unutar cPanela klikneš na Fantastico i odabereš između phpBB i SMF foruma. Slijediš upute o instaliranju i to je to. Ima i stranica koje hostaju samo forume, potraži za pojam "host forum", "forum hosting", ali one obično dodaju svoje reklame. Naravno da taj phpBB i SMF nisu jedini ima još dosta gotovih foruma koji su dobri. A od plaćenih svakako tu su vBulletin i IPB.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
pajo
|
 |
« Odgovor #2 : Svibanj 21, 2007, 16:58:47 » |
|
Hvala susjed. Kada to napravim sigurno ću imati još pitanja pa...dobro je ostat dobar s tobom. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
mneti
Gost
|
 |
« Odgovor #3 : Svibanj 21, 2007, 18:10:34 » |
|
nije nužno zakupiti hosting,recimo ako si tanki s lovom,možeš i free host uzeti za početak ima svugdje po netu turtorijala kako instalirati forum,ali ako več ideš na free host,budi siguran da podržava mysql i php jer je to neophodno za večinu forumskih skripti.Evo nekih skripti koje valjaju: -PHPBB -IPB -vBULLETIN -SMF -MYBB -ULTRA BB moj osobni izbor je IPB koji se plača(može se nabaviti i alternativinim metodama),ali je vrhunski Ako ideš kupovati hosting,onda preporučam da i napraviš portal umjesto bloga,ili da digneš blog sistem na svom serveru od blog sistema su dobri:website baker,simple blog i wordpress a ako ideš raditi portal,php fusion je definitivno najbolja solucija,iako valjaju i drugi cms sistemi kao što su joomla i subdreamer
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
pajo
|
 |
« Odgovor #4 : Svibanj 21, 2007, 18:18:39 » |
|
Planirao sam inače neku domenu uzet ali ne još neke vrijeme dok faks ne završi. A ja bi na taj forum obavezno dodao adsense pa mi se ne isplati uzimat besplatne ako imaju reklame na sebi. Osim ako ima neki besplatni bez reklame. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Opasny
|
 |
« Odgovor #5 : Svibanj 22, 2007, 12:37:53 » |
|
Evo ja znam jedan besplatni forum,ali imaju reklama ako nekom zatreba nek se samo registirra i kopira kod odite na www.bravenet.net tamo ima svasta vezano za web.Ukljucujuci i forum.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
robi
|
 |
« Odgovor #6 : Lipanj 24, 2007, 16:37:10 » |
|
Za besplatnu verziju postoji http://www.smfhost.com/ ... Kolike su šanse da ti forum nestane zbog kvara, napada i dr to je druga priča. Na free hostingu nemaš baš neke garancije
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Susjed
|
 |
« Odgovor #7 : Lipanj 25, 2007, 13:54:17 » |
|
Ma ako stvarno ljudi misle nešto napraviti, onda odvojiti 100kn za godinu dana hostinga nije ništa. Svejedno im neće trebati bolji i veći hosting za početak. Ako netko stvarno nema love neka kupi samo onda domenu (.com 55kn ili .info samo 1$), a ja ću mu ustupiti baze, prostor i promet na svom serveru. 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Opasny
|
 |
« Odgovor #8 : Lipanj 26, 2007, 22:37:30 » |
|
joj susjed kako si velikodšan.Evo pogledajte moj forum forum.cjb.net/fun.html
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Susjed
|
 |
« Odgovor #9 : Lipanj 27, 2007, 00:29:29 » |
|
Još jedan forum, inače zazirem od foruma, ali kad sam vidio da nema ništa ovakvog tipa, s podjelom zarade, morao sam ga složiti. U protivnom nikad ne bi krenuo s nekim forumom 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lazek
|
 |
« Odgovor #10 : Lipanj 23, 2008, 00:27:50 » |
|
Evo ja znam jedan besplatni forum,ali imaju reklama ako nekom zatreba nek se samo registirra i kopira kod odite na www.bravenet.net tamo ima svasta vezano za web.Ukljucujuci i forum. Ok,a sada jedno pitanje...Dakle registrovao sam se tu i sada mi izgleda trazi domen...gde da nadjem besplatan domen jer pravi citav forum koji ce biti samo vezba pred ozbiljan posao?! hvala
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Susjed
|
 |
« Odgovor #11 : Lipanj 23, 2008, 00:28:53 » |
|
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lazek
|
 |
« Odgovor #12 : Lipanj 23, 2008, 00:44:07 » |
|
hvala puno,a sada na ovom domenu trazi mi da ga uradim SET UP i pita me za "Redirect To:Http//",sta sada da radim? Nikad nisam pravio forum ovo mi je prvi put,pokusavam da se snadjem i iskobeljam iz ovog problema,samo da postavim taj forum pa neka radi i 24 h ali samo da postavi pre nego sto zakupim prostor i ostalo sta treba... ! molim za pomoc ako neko moze da ostavi nekoliko minuta da mi objasni molim da mi se javi na live messenger razvalvgd@hotmail.comhvala jos jednom!
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
Susjed
|
 |
« Odgovor #13 : Lipanj 23, 2008, 00:48:47 » |
|
Ma forum ti je najgluplja stvar. Recimo kad zakupiš hosting u 3 klika možeš postaviti forum (ako cpanel ima fantastico paket). Nemaš potrebe tražiti da ti neko objasni, imaš na brdo mjesta to sve objašnjeno. Samo traži na engleskom u googlu ono što te zanima.
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|
lazek
|
 |
« Odgovor #14 : Lipanj 23, 2008, 00:53:51 » |
|
ok ali meni treba konkretno stvar kao ovaj forum ili jos bolje treba da uradim takvu stranu na kojoj cu imati i forum i chat rooms i download sekciju... e sada mi je malo veci problem kak to da zatrazim do google-a da mi nadje odgovor na ovakvo pitanje ako mozes malo da me uputis- bio bih ti zahvlan mnogo! 
|
|
|
|
|
Evidentirano
|
|
|
|
|