forum.susjed.com
Kolovoz 29, 2008, 01:58:35 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti: director Admin nam se vratio... wou-wo, jeeije.. znaj da ludi ritam prošao... wou-wo, jeeije... Smiley

Forum   Pomoć Traži Tagovi Prijava Registracija  
Anketa
Pitanje: Vjerujete li u BOGA?
Da - 22 (68.8%)
Ne - 10 (31.3%)
Ukupno Glasova: 28

Str: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
  Ispis  
Autor Tema: Vjerujete li u BOGA?  (Posjeta: 13085 )
Susjed
Administrator
Kuća slavnih

Spol: Muški

Vaš Internet Susjed

345357197 susjed@susjed.com
Profil WWW Email
« Odgovor #105 : Travanj 21, 2008, 14:40:09 »

Da uzet ćemo najnovije lijekove jer smo utvrdili da ti stari mogu povećati postotak oboljenja za neku drugu bolest, ili jednostavno da nisu toliko efikasni kao noviji. Naravno da znanje ljudskog roda napreduje, ne daj bože da je suprotno.

Ako ćemo tako definirati nasuprotne pojmove, koji je viši smisao big banga? I zašto uopće mislite da će znanost to ikada uspjeti dokazati.

Mene zanima zašto ste vi toliko zagriženi u znanost, bavite se možda nekim znanstvenim radom?

Zar vjera nije nešto lijepo, nešto što umiruje vašu dušu, nešto što je prirodno? Zar je normalno da dva muškarca mogu imati dijete, koji je smisao takve znanosti, "koja se zajebava s prirodom"?

Dragi Bože, pomozi im!

Evidentirano

Ajd se regaj na forum! ... ovdje je Ekipa iz susjedstva Wink

Susjed.com | motaj | Cro-Xp.org
venevidi
Početnik
*

« Odgovor #106 : Travanj 21, 2008, 16:50:14 »

Pa ja ne mislim da big bang ima neki visi smisao. Ljudi su "opsjednuti" razlogom svog postojanja i "visim smislima" iz religijskih razloga: ako nas je bog napravio i postavio na zemlju, zbog cega je to napravio? U cemu je dakle smisao i razlog naseg postojanja? Po meni je to pitanje nema smisla. Ja ne vjerujem u kreaciju nego u evoluciju. Zivot na zemlji je nastao spontano i mi smo evoluirali u ovo sto jesmo zbog mutacija i pritiska okolisa. Tu nema nista misticno, jednostavno smo tu zato sto nismo izumrli nego smo se adaptirali okolini. Otprilike 95% vrsti je vec izumrlo (u povijesti je zabiljezeno 5 masovnih izumiranja), a i sam homo sapiens je bio opasno blizu izumiranja prije otprilike 100.000 godina kada nas je ostalo svega oko 10.000. To je to. Nikakvi visi razlozi.

Kada kazete da sam zagrizen u znanost, to zvuci prilicno pejorativno. Nisam naucnik, ali to ne znaci da me nauka sama po sebi ne fascinira. Citati o povijesti npr. svemira je kao da citate krimic.  Zar vama nije zanimljivo znati zbog cega su npr. unutrasnje planete male, a vanjske planete ogromne (tzv. gas giants) ili zasto zemlja ima mjesec i odakle je on dosao, zasto na zemlji ima teskih metala i odakle oni, a npr. na Jupiteru koji ima 1000 veci volumen od zemlje ih nema, zasto postoje ti silni krateri na mjesecu i kako to da je "svemirsko bombardiranje" (koje je napravilo te kratere) stalo... i jos tisuce ovakvih pitanja? Je li vama dovoljan odgovor: bog ih je stvorio? Meni nije.

Vjera bi bilo nesto lijepo kada bi bog postojao. Vas vjera i molitva umiruje i to je dobro za vas osobno, ali ja mislim da to nije dobro za opcu populaciju jer gasi zelju za novim pitanjima i odgovorima. Zapravo, kao prvo, ja osobno mogu vjerovati u nesto za sta ne znam da li postoji. Mislim da ljudi vjeruju u boga jer su to dobili od svojih roditelja koji su to dobili od svojih roditelja koji su to dobili od svojih roditelja koji su to dobili od svojih roditelja. Kao djeca je normalno da slijepo slusamo roditelje i da im vjerujemo. Kao sto znamo, laz ponovljena 10000 puta postane istina, tako da onda i mi povjerujemo da bog postoji, pogotovo ako smo ucili da nikada ni pod kojim uvjetima u to ne smijemo sumnjati i ako sumnjamo cemo ici u pakao na vjecnu vatru. Mislim da je vjerniku tesko prihvatiti da bog ne postoji, jer je to gubitak oslonca mozda veci (za neke) od gubitka roditelja.

A kazite mi: sto je za vas bog?

Ja jedino ne razumijem vas troskok s motkom sa ljepote vjere na homoseksualnu zajednicu i na znanost. Kakve veze te stvari imaju medjusobno? Znanost niti propagira niti zabranjuje homoseksualnu zajednicu. Ona ce ju mozda opisati i usporediti sa heteroseksualnom zajednicom, ali egzaktna znanost ne moralizira.
Naucnik ili vjernik moze biti homo ili heteroseksualan, i moze to skrivati ili obznaniti. Jedina razlika je da je u konzervativnim drustvima homoseksualizam prikriven, ali ubijedjen sam da u konzervativnim drustvima homoseksualizam postoji u istom broju kao i liberalnim drustvima.
Evidentirano
Susjed
Administrator
Kuća slavnih

Vaš Internet Susjed

Profil WWW Email
« Odgovor #107 : Travanj 21, 2008, 18:44:06 »

Božanski nauk je jedini ispravan nauk, nema te znanosti koja će mi reći što je moralno, ona nas uči pravim vrijednostima u životu. Pa nismo ovce da smo prepušteni sami sebi.
A ja idem dalje na troskok od ove teme...

Idem bombardirat mjesec, a to isto ima tolike veze s ovom temom da je za plakat..

Sad ćete vjerojatno reći da se osjećam pogođenim time što ste rekli, i da idem u protunapad. Ali nema to nikakve veze s time, i da moja djeca će biti odgojena u duhu kršćanske vjere. I ne vidim naprosto ništa loše u tome.
Tamo neće ništa loše naučiti, a vi ako vam se pravi dijete u duhu znanosti od dva muškarca slobodno odite u državu do vaše, Nizozemsku i tamo iskušavajte svoje znanstvene nauke.

I da volim čitati povijesne knjige, to je za mene SF. Amen i toliko od mene za ovu temu.
« Zadnja izmjena: Travanj 22, 2008, 01:15:57 Susjed » Evidentirano

Petrinjac
Kuća slavnih

pusa

« Odgovor #108 : Travanj 21, 2008, 22:52:29 »

Susjedu puko film!  toothy9
Evidentirano

"Zašto sam ja uvijek ta jebena stranka, zašto ti nisi bar s' one strane šanka. 'Što sam ja uvijek ta jebena stranka, zašto srodna duša mora baš biti muška!"

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=291416783
slatka tajna
Kuća slavnih

« Odgovor #109 : Travanj 22, 2008, 09:58:07 »

uff ma i meni je
Evidentirano

samo slozno .....
Susjed
Administrator
Kuća slavnih

Vaš Internet Susjed

Profil WWW Email
« Odgovor #110 : Travanj 22, 2008, 12:49:22 »

Ma nije mi puko film, nego ne vidim smisao nabrajanja činjenica, što su počeli iznositi kao neku povezanos s ovom temom.
Evidentirano

venevidi
Početnik
*

« Odgovor #111 : Travanj 22, 2008, 13:57:41 »

A zasto vi mislite da price koje dolaze iz treceg i cetvrtog stoljeca bozanske? Ima li necega ispravnog ili bozanskog u tome da svakoga tko skuplja drvo subotom treba ubiti?

Meni se bas cini da ovcama treba pastir koji im govori gdje da pasu travicu.

Znanost vam ne govori sta je moralno, a sta nije. Znanost samo objasnjava svijet, ne moralizira.

A kako je moguce da sam ja kao ateista tolerantniji od vas? Zar bog nije ljubav? Zar bog nije "okreni i drugi obraz"? Zasto vama smeta seksualnost drugih? Podsjeca me na scene iz "American Beauty"... I uostalom, kakve veze ima seksualnost nekih ljudi (iz nizozemske) s postankom svijeta? I kakve veze ima vjera sa homoseksalizmom? Mislite li da medju vjernicima i svecenicima nema homoseksualaca? Mislim da je bolje za dijete da odraste uz dva oca koji ga vole nego uz jednog koji za dorucak izbubeta mamu i dijete. Znam da vi sad mislite da sam i ja homoseksualan, ali moram vas razocarati - makar se to vas ne tice - nisam.

Evidentirano
slatka tajna
Kuća slavnih

« Odgovor #112 : Travanj 22, 2008, 16:49:17 »

pa nije nas bas zanimalo al kad si vec reko sta cemo a i da jesi tvoja stvar pa je mozes mecat gdje hoces demokratija je pobogu.ja sam vjernica i toleriram sve druge vjere a isto tako i ateiste tj nevjernike i nemoj molim te sve ljude stavljat u istu vrecu.hvala
Evidentirano

samo slozno .....
venevidi
Početnik
*

« Odgovor #113 : Travanj 22, 2008, 20:03:50 »

A gdje sam ja to "mecao" sve ljude u istu vrecu? Koliko se sjecam, bas sam se zalagao za toleranciju... A vidim da smo i zajedno cuvali susjedove ovce kada smo na ti...  (zapravo se uopce ne razmisljam o ti/vi, ali nisam mogao odoliti da ne spomenem susjedove ovce).
Ja mislim da vi ovako reagirate i ne zelite cuti cinjenice jer ih zapravo ne mozete pobiti i znate da niste u pravu, samo to ne zelite priznati.
Evidentirano
stevo.trucker
Kuća slavnih

...joj što volim miris kamiona...

Profil Email
« Odgovor #114 : Travanj 22, 2008, 22:49:44 »

Isuse bože....e....čitam postove u ovoj temi gotovo svaki dan i ja jednostavno ljudi ne kužim kaj je sa vama.O čemu vi raspravljate.Čitam,čitam i .-....fakat vas ne kužim.Kud si ti venevidi otišao,čovječe?
Evidentirano

gas,gas(Severina)
venevidi
Početnik
*

« Odgovor #115 : Travanj 22, 2008, 22:54:57 »

Kud si ti venevidi otišao,čovječe?

Pa kuda sam otisao? Sta ne valja?

I jos cekamo pricu o Stevi Kidžemetu.
« Zadnja izmjena: Travanj 22, 2008, 22:59:22 venevidi » Evidentirano
Petrinjac
Kuća slavnih

pusa

« Odgovor #116 : Travanj 22, 2008, 23:22:46 »

Gsp. venevidi, ja mislim da ste vi pre opterećeni sa tim da drugima nametnute svoju volju!
Evidentirano

"Zašto sam ja uvijek ta jebena stranka, zašto ti nisi bar s' one strane šanka. 'Što sam ja uvijek ta jebena stranka, zašto srodna duša mora baš biti muška!"

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=291416783
slatka tajna
Kuća slavnih

« Odgovor #117 : Travanj 23, 2008, 00:36:40 »

samo da se izvinem gospodinu kojem sam rekla TI umjesto VI
stvarno nisam znala da se na forumima jos i persirat mora (zaostala zena sta se moze)
mada ovce nikad nisam cuvala a da jesam nebi se stidila i tad bi vjerovala u BOGA i molila za izgubljene da se ponovo pronadju.OPROSTI IM BOZE JER NEZNAJU STO CINE
Evidentirano

samo slozno .....
puric
Napredni član

AJL BI BAK !!!

« Odgovor #118 : Travanj 23, 2008, 02:31:54 »

Gsp. venevidi, ja mislim da ste vi pre opterećeni sa tim da drugima nametnute svoju volju!

svaki dan kad upalim televiziju spominje se crkva ovo crkva ono...svaki put kad kazem da sam neki kvazi ateista, svi me cudno gledaju..od rodjenja sam morao ici u crkvu, misu itd..kako to onda nije nametnuto..venevidi nece vama nista nametnut..i dobro je rekao.. vi ste poceli moralizirat stvari,a covjek vam samo objasnjava neke cinjenice...stojim iza njega..

a i ja bi mogao tolko duboko uci sto se tice pitanja krscanske vjere, kolko sam pogledo dokumentaraca uvezi te vjere, i procitao..kolko su dosta stvari doslovno kopirani od pogana i jos ranijih vjera i te iste stvari su temelj krsanske vjere..mislim, sve je to divno i lijepo vjerovat..al opet bolje zivim u nekakvoj realnosti, nego u  idealnom svijetu gdje nas ceka raj na kraju naseg puta..uostalom, da ste rodjeni ono 2000km dalje u istanbulu, sad bi bili muslimani i u 12 sati nebi sigurno isli na kavu nego bi se molili nasred ceste...nema smisla raspravljat..da ti je mama budiskinja, ko zna sta bi ti nametnula...
nema tocnog boga, vjeruj u ono sto te cini sretnim, cini dobro i bla bla... you get the point Tongue

i da se nadovezem na susjeda uvezi njegovih pedofila iz nizozemske..netreba ti vjera da ti kaze kako je to lose..to ti govori osnovna ljudksa etika koja je neovisna o vjeri..
« Zadnja izmjena: Travanj 23, 2008, 02:34:57 puric » Evidentirano

Petrinjac
Kuća slavnih

pusa

« Odgovor #119 : Travanj 23, 2008, 11:26:32 »

svaki dan kad upalim televiziju spominje se crkva ovo crkva ono...svaki put kad kazem da sam neki kvazi ateista, svi me cudno gledaju..od rodjenja sam morao ici u crkvu, misu itd..kako to onda nije nametnuto..venevidi nece vama nista nametnut..i dobro je rekao.. vi ste poceli moralizirat stvari,a covjek vam samo objasnjava neke cinjenice...stojim iza njega..

a i ja bi mogao tolko duboko uci sto se tice pitanja krscanske vjere, kolko sam pogledo dokumentaraca uvezi te vjere, i procitao..kolko su dosta stvari doslovno kopirani od pogana i jos ranijih vjera i te iste stvari su temelj krsanske vjere..mislim, sve je to divno i lijepo vjerovat..al opet bolje zivim u nekakvoj realnosti, nego u  idealnom svijetu gdje nas ceka raj na kraju naseg puta..uostalom, da ste rodjeni ono 2000km dalje u istanbulu, sad bi bili muslimani i u 12 sati nebi sigurno isli na kavu nego bi se molili nasred ceste...nema smisla raspravljat..da ti je mama budiskinja, ko zna sta bi ti nametnula...
nema tocnog boga, vjeruj u ono sto te cini sretnim, cini dobro i bla bla... you get the point Tongue

i da se nadovezem na susjeda uvezi njegovih pedofila iz nizozemske..netreba ti vjera da ti kaze kako je to lose..to ti govori osnovna ljudksa etika koja je neovisna o vjeri..

Čovjek objašnjava činjenice u koje on vjeruje i koje on zastupa. That's o.k. ali nije fora od drugih očekivat' da mu objasne zašto oni vjeruju u priče iz trećeg i četvrtog stoljeća. Eto vjeruju, ni sami ne znaju zašto, ali vjeruju. Zato se i zove vjera. Vjerujem da ću se ponovno pomirit' sa curom. Pa kako to moš' vjerovat'? Na temelju čega, daj izračunaj! Jebiga! I neka su u zabludi ali 'im je lakše i tješe se. Jel' to loše? (Naravno, ako ne čine loše drugima)

Nitko više nikoga ne mlati kad skuplja drvo subotom, to je bilo u ono režimu za kojim još neki pate (za 1. Maj su ljude mlatili i tjerali sa polja), ali fala Bogu (jesam se sad izdao - ili sam možda ipak ateist), ta vremena su prošla.
Evidentirano

Tags:
 Str: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!