forum.susjed.com
Listopad 13, 2008, 03:31:32 *
Dobrodošli, Gost. Molimo, prijavite se ili se registrirajte.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i duljinom prijave
Novosti:

Forum   Pomoć Traži Tagovi Prijava Registracija  
 Str: 1
  Ispis  
Autor Tema: Windows Vista  (Posjeta: 2909 )
mneti
Gost
« : Svibanj 22, 2007, 20:02:13 »

Evo moj izvorni tekst,ako ga idete nekam kopirati onda navedite original by mneti:

Evo,za početak da pohvalim gospona Billa i njegovu ekipu na dobro odrađenom poslu.Izlazak viste sam počeo pratiti početkom 2003-godine kada se još zvala Longhorn i nitko nije znao za naziv Vista.Tada mi je Windows XP bio novost ,koji je izazivao čuđenje kod mene,kad sam vidio taj članak u BUG-u ,taj Longhorn mi je izgledao kao nešto nedostižno i specijalno.Kad danas pogledam taj BUG ništa mi nije čudno,jer zapravo taj Longhorn je bio samo malo nadograđena verzija XP-a sa sidebarom i novim ikonama i nije se bitno razlikovao od XP-a.Neko vrijeme sam imao na kompu verziju Longhorna zvanu :Longhorn 4091 build for testing only.Žao mi je što sam ga obrisao ,tada mi nije radio dobro na staroj pentium trojki sa 192 mb-rama i 1.0 procesoru,a sad bi baš dobro "sjeo" na 512 rama i 1.8 procesor,na kojem mi trenunto vista zna trznuti.Pa evo da počnem o Visti od početka.Dakle,instalacija je jednostavnija nego na ostalim verzijama Windowsa ,dakle pokrenute instalaciju,kliknete par put next,čak nemorate upisati CD key.Ja sam testirao s DVD-a koji sadrži sve edicije,samo je ovisno o cd-keyu iako se može odabrati bilo koja ,poslije morate aktivirati verziju koju ste instalirali.Cijela instalacija je podijeljena na nekoliko dijelova a to bi bili:1.Kopiranje važnih windows fajlova na disk u jednom imageu,2.Raspakiravanje fajlova iz tog imagea,3.Instaliranje Windows komponenti(IE,Windows Media Player,Windows Explorer...)
4.Instaliranje updejtova koji su sadržani na DVD-u ,5.Kompletiranje instalacije,dakle upisivanje u registry,procjena konfiguracije i ocijenivanje Windows Expirience Ratinga,što bi bila ocijena Vašeg kompa ,dakle ako imaš ocijenu 3,a igra zahtijeva 2 onda super,a ako imaš ocijenu 2 ,a igra zahtijeva 3 onda možete probati pokrenuti,a ako ne radi onda je vrijeme da nadogradite komp!Nakon instalacije dočeka Vas prazan desktop sa Recycle bin ikonom i otvara se Windows Welcome Center,koji Vam daje neke informacije o  Vašem kompu i u kojem možete dobiti pomoć oko problema sa mašinom.Obavezno aktivirajte Windowse ako mislite da Vam rade više od mjesec dana,a to možete i raznim crakovima,međutim postoji legalni način za produžetak vremena za aktivaciju ,o kojem više možete saznati na www.cro-windows-vista.info .Primjećujem da je vizualni dio veoma poboljšan i dotjeran .U kompletu dobijete Aero temu,koja se oslanja na jačinu grafike,jer sadrži transparentnost prozora .Dobivate i temu Vista classic koja je veoma slična Aero temi ali nije transparentna i nema još neke dodatne opcije,no ona se oslanja na jačinu procesora,kao i teme iz prethodih verzija Windowsa.Ikone su veoma poboljšane ,velika večina je izmijenjena.Veličina ikona ne radi više na sistemu Thunbails,Icons,Tiles,List i Details,nego tiles,details,list ,small icons,large icons,medium icons,ali recimo kod slikovnih datoteka,svaka ikona prikazuje sliku,dakle u ikoni vidite sadržaj slike.Kad smo več kod slika,glavna alatka za pregled je Windows Photo gallery ,u kojoj možete svakoj slici dati ocijenu ,kreirati tagove za slike,i naravno pregledavati ih.Windows Photo Gallery sadrži i mogučnost za reprodukciju i ocijenu video,no za to je namijenjena ipak posebna alatka,Windows Media Player 11.Iako je večina vas imala priliku isprobati ga,valja napisati nešto o njemu.Dakle,ima bogatu opciju Libary,ocijena svakog albuma,dodavanje covera na svaki album ili pjesmu,ocijena pjesme ili filma.Svaki puta kad dodate neki novi video ili pjesmu na komp,on je dodaje u Media Libary.Ima opciju radio i video streaminga kao i prijašnje verzije.Od multimedijskih alatki tu je još Windows Media Center,koji objdinjuje video,radio i slike u jedan alat i daje podršku za spajanje na projektore i napredni pregled filmova.Možete i gledati tv sa njime,naravno ako imate odgovarajuću karticu,Od multimedije dobivate i Windows Movie Maker,o kojem se nemora puno reči,uglavnom možete raditi svoje filmove,no dodani su neki novi dodatni efekti video edita.Novost je Windows DVD maker što nije bilo viđeno ni u jednoj verziji Windowsa prije ,to je zapravo Windwos Movie Maker sa poboljšanim opcijama i podrškom za DVD datoteke .
Internet Explorer 7 je ok,iako nisam neki fanatik nijedne verzije tog programa.Sviđaju mi se samo tabovi koji su vjerujem dosta doprinjeli popularnosti ovog preglednika.Umjesto outlook expressa tu je Windows Mail,što je uglavnom isti princim,samo sa drugim imenom i boljim izgledom.Od popratnih stvari tu su Windows Igre ,od kojih dolaze 4 vrste soltaira,tj pasijansa,Mineswepper,Hearts,Spider soltaire,Ink Ball,neka čudna vrsta flipera,Purble place,neka igra bojama i odjećom,Mahjong titans,veoma zanimljiva kolekcija japanskih igara,memory,karte i te stvari.Pomoć kod igara dobit čete Games Explorerom,alatom koji pokazuje koliko igra zahtjeva,Windows Expirienaca i predviđenu dobnu granicu za igru,Kod sigurnosti tu je Windows Defender,koji vas u pozadini štiti od spywarea,ali Firewall je iritantan,jer svaki puta kad pokrenete aplikaciju traži dopuštenje za pokretanje iste,Mrežna podrška je dobra,lako možete umreživati kompove,samo je malo izmjenjen način spajanja o čemu ču još napisati.Evo,mislim da je ovo dosta za sad o Visti,uskoro ču napisati još!Pozdrav i zahvaljujem što ste pročitali dovde...
Evidentirano
Opasny
Kuća slavnih

opasny je uvjek takav....

Profil WWW Email
« Odgovor #1 : Svibanj 22, 2007, 22:12:16 »

Sad ocekuj odgovore poput ovih: "Ma definitivno XP je bolji! - ali siguran sam da ce ti to reci ljudi koji nisu cak ni probali Microsoftovu Vistu.Oni ce Vistu osudit - jer kao imaju nekog iskustva,a zapravo su probali samo vistinu desktop temu.
Evidentirano

Sky
Početnik
*

Spol: Muški

110101503
Profil WWW
« Odgovor #2 : Svibanj 22, 2007, 22:52:20 »

Evidentirano

Svatko treba malo lijeka uz puno smijeha! Posjeti Vicevi.biz
105
Gost
« Odgovor #3 : Svibanj 22, 2007, 23:36:52 »

ja sam si isto namjeravao uzeti vistu..al mislim još malo pričekati dok manje više svi software-i koje koristim postanu podržane i za vistu..

i opasny, niko neće popljuvati vistu..nadasve, jedva čekam kad ću je piknuti na svoj core2duo Smiley
Evidentirano
Opasny
Kuća slavnih

Profil WWW Email
« Odgovor #4 : Svibanj 23, 2007, 10:16:18 »

Najbolje je pricekati kako 105 kaže,treba se još neki softwari,driveri... napravi za Vistu.
Jer sta ce mi vista ako nemogu igrat COD2 ili ako nemogu koristit Nero.
Evidentirano

Vale24
Punokrvni član

« Odgovor #5 : Svibanj 23, 2007, 13:40:41 »

tako je bilo i sa XP dok je doso...tocno se sjecam da smo cekali dok se svi softweri nisu sredili!
Evidentirano
Drizzt
Punokrvni član

Profil Email
« Odgovor #6 : Svibanj 26, 2007, 12:40:42 »

windowsi xp su postali dobri kad im je izašao service pack 1 Wink vjerojatno će isto biti i sa vistom Cheesy
Evidentirano
Mia
Punokrvni član

Spol: Ženski

« Odgovor #7 : Lipanj 07, 2007, 18:33:10 »

Koristi li netko Vistu? Čujem da još nije složena tako da podržava sve..npr nero i sl. Točno? Mislim da ću još malo pričekati s njom.
« Zadnja izmjena: Lipanj 07, 2007, 21:13:50 Susjed » Evidentirano
Susjed
Administrator
Kuća slavnih

Vaš Internet Susjed

345357197 susjed@susjed.com
Profil WWW Email
« Odgovor #8 : Lipanj 07, 2007, 21:58:24 »

Tako je bilo i s Windowsom XP, treba malo pričekati vjerovatno kad izađe prvi SP stvari će se već uhodati.
Nemam windows vistu, i nisam probao tako da ne mogu dati neku konstruktivnu kritiku.
Evidentirano

Opasny
Kuća slavnih

Profil WWW Email
« Odgovor #9 : Lipanj 08, 2007, 12:55:10 »

Tako je bilo i s Windowsom XP, treba malo pričekati vjerovatno kad izađe prvi SP stvari će se već uhodati.
Nemam windows vistu, i nisam probao tako da ne mogu dati neku konstruktivnu kritiku.

Potpisujem...
Evidentirano

larko
Punokrvni član

« Odgovor #10 : Lipanj 29, 2007, 14:17:27 »

Koristim Vistu i mogu reći sve najbolje do sada. Problem je jer još treba uskladiti dosta programa, ali rješava se to polako.
Evidentirano

Malo nas je al nas ima, drugi nas zovu purgerima Cheesy
robi
Mladi član
**

Profil WWW Email
« Odgovor #11 : Lipanj 29, 2007, 15:45:03 »

windowsi!? Što je to? Cheesy

Pogledaj ovo
http://www.youtube.com/watch?v=xC5uEe5OzNQ
http://www.youtube.com/watch?v=bYsxaMyFV2Y
Evidentirano

Susjed
Administrator
Kuća slavnih

Vaš Internet Susjed

345357197 susjed@susjed.com
Profil WWW Email
« Odgovor #12 : Lipanj 30, 2007, 13:43:57 »

Hehe predobri su ti Linuxi, pogotovo ovaj drugi filmić.
Evidentirano

wal
Početnik
*

Profil Email
« Odgovor #13 : Studeni 08, 2007, 23:01:51 »

Svaka cast visti ali nebi ja dao xp jer za vistu fali jos toga dosta malo je pre napuhana dosta ce vremena trebati da bude bolja od xp.
Evidentirano
Tags: Windows Vista vista windows 
 Str: 1
  Ispis  

Skoči na:  

Pokreće MySQL Pokreće PHP Powered by SMF 1.1.4 | SMF © 2006, Simple Machines LLC
Seo4Smf v0.2 © Webmaster's Talks
Valjani XHTML 1.0! Valjani CSS!